Jak jsem vařila s Italem

3. listopadu 2009 v 13:53 | Marcela |  jak jsem ....

Jistě mnozí z vás zaznamenali nový televizní pořad Vaříme s Italem. Pokud vás okouzlil, tak jako mě, určitě jste chtěli podle Manuela aspoň něco uvařit. A tak jsem se jednoho krásného dne rozhodla zapéct brambory s cuketou. Opájela jsem se představou jak je vytahuju z trouby s krásnou hnědavou krustou. Jediné co jsem si pamatovala bylo to, že se brambory vaří v mlíku. Nechala jsem je na sporáku a šla zjišťovat přes internet jak to bylo dál. V nalezeném receptu ale stálo, že se nejdřív restuje česnek a pak brambory. No nic tak jsem odběhla namáčknout česnek do již bublajících brambor a šla zase na net. Jé, vždyť to není ten recept co jsem chtěla to je úplně jiný. No nic tak je tam česnek navíc a navíc nemám vejce, ani smetanu, ach jo. Bylo to jedno, protože při návratu do kuchyně mě přivítal podivný závan připalujících se brambor. Mlíko bylo pryč takže jsem stejně neměla v čem rozmíchat to chybějící vejce. Některé brambory byly už trochu přičmoudlé, ale přece je nevyhodím, že. Nakonec jsem to smíchala s tou cuketou a v zakysané smetaně jsem rozmíchala nějakou hotovou směs na zapékané brambory. Vypadalo to dost hrozně, ale nakonec jsme si pošmákli. Víte, některé rady jsou dobré a některé k ničemu i když je říká odborník jako vrata. Kdo z nás půjde vyhodit olivový olej za stovku, protože právě slyšel v televizi, že pravý a nejlepší stojí stovky tři. Kdo si koupí kilo krevet, nebo obrovské filé z lososa, když vedle něho leží krásná kotleta. Kdo pokaždé vyháže zbytky od oběda, protože dobrý kuchař vaří jen z čerstvých surovin. Kdo prosím vás, kdo vaří bez bujonu? Ono pro život je možná někdy lepší vytvořit z pytlíku čínskou Polívku, hodit nohy na stůl a jen tak lžičkou honit nudle po talíři.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 anča anča | Web | 5. listopadu 2009 v 23:06 | Reagovat

gutt calnek

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama